Лятно училище за изучаване на английски език, спорт и приключения Вилиленд

arts_blue_line
лагери  > летни  > Елена
представяне grey_line

Основната цел на училището е да осигури 5 часови ежедневни езикови занимания за децата – основно английски език и допълнително –немски, френски или испански (по желание на родителите)

Наред с това нашите наблюдения са, че много от децата не спортуват и поради това са с наднормено тегло. Ето защо следобедната ни програма е съставена предимно от спортни занимания, докато вечерната е по-скоро развлекателна. Това е причината да не се гледа телевизия, нито пък компютърни игри – тук царува пълната почивка от електронни занимания. Така децата могат да общуват в реалния, а не във виртуалния свят. И тъй като лагерът е в падина и мобилните телефони нямат обхват, всяка вечер от 18,30 до 19 часа има “час на мама”. Тогава децата, заедно с възпитател, се изкачват по близкия хълм и провеждат разговорите с близките си.

Летният лагер е разположен в началото на с. Мийковци, на 13 км от гр. Елена и на 3 км от връх Чумерна. Разполага с 25 стаи на двата етажа на сградата.

Училището функционира от 2008г. Комплексът е изпълнен в старинен български стил, напомнящ старите възрожденски къщи и манастирските ни жилищни постройки. В големия яйцевиден вътрешен двор опасан с циментови пътеки и зелени площи има условия за обучение, отдих и почивка.

На 100м от училището има плувен басеин с размери 9,00/5,00 и дълбочина 1,00м. Предвиден е басеин за най-малките учениц.

Свободното време на децата е организирано по възможно най-добрия начин. От 14 до 18ч им е дадена свободата да избират сами развлеченията си от: Алпийско катерене по специално изградената стена, където ги обезопасява специализиран екип, езда, разходки с файтон, спускане над реката по въжен тролей, посещение на басейна, туристическо ориентиране. Възпитателите са винаги сред децата – и когато играят тенис, федербал, футбол, и когато бродят по планинските пътеки, когато гостуват на местния дърводелец. Очаквани са приключенията в индианското селище, където във вигвами смелчаците нощуват, когато времето позволява. Вълнуващи са срещите с “горския цар” – артист със специална програма, който “кръщава” децата – подарява им имена от природата с горски грамоти.

Под чардаците на лагера учителките по ръчен труд се занимават с най-малките. Децата изработват цветни рисунки, апликации и изработени животни, птици, килимчета.

Всички репетират и за театралното представление в края на смяната, което е на английски език. След вечеря по график се организират 7 дискотеки, редувани от нощни походи, среща с горския цар или индианския вожд, вечер на талантите или барбекю. В неделя децата са заети с ваене на глина, рисуване, свободни игри и срещи с родители.

Коронният завършек на всяка смяна е КАРНАВАЛЪТ. Лагерът разполага с повече от 300 костюма. Децата се обличат в тях, гримират се от учителите и започва тържеството, в което те влизат в роли, които запомнят за цял живот. На този зрелищен завършек, когато децата стават герои от приказките, присъстват и родителите им.

Смените за лято 2013г са следните:
Две едноседмични смени от 01.06 и от 09.06.2013г.
Пет двуседмични смени – от 30.06, 14.07, 28.07,11.08 и 25.08.
Завършваме на 07.09.2013г.

Други летни лагери в Елена

 
Детски езеков лагер в Бунгала Лъки

Нека да направим лятото различно и забавно! Искате ли вашите деца да се насладят на красивата ...още

 
Лагер с много английски и забавления Кандафери

Един необикновен лагер с много английски и забавления Къде?  село Мийковци,  къщи за ...още

 
Детски езиков лагер с изучаване на конна езда, езици и изкуства

Ако детето ви обича конете и искате да изживее една незабравима лятна ваканция – ...още

 
VILLYLAND

Какво е Вилиленд ? Вилиленд е детско екоселище . То се намира в с. Мийковци, на 13 км от гр. ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft