Лятно игрознание в Trinity Kids

arts_blue_line
лагери  > летни  > София
представяне grey_line

Всички правят лятна занималня. Ние решихме да бъдем по-различни и да направим ваканцията на децата по-забавна и пълноценна и създадохме проекта „Лятно игрознание“.

Защо „игрознание“? Защото тази дума събира в себе си целия смисъл на лято 2013 в Trinity Kids – забавно и изпълнено с безброй игри с образователен характер. Те ще помогнат на децата да затвърдят и надградят знанията, които са получили до момента в предучилищната подготовка и първи клас (6 и 7+ години).

„Лятно игрознание“ няма за цел да натоварва излишно малчуганите и да ги кара да се чувстват „на училище през ваканцията“. Това е проект, чиято цел е създване на комфортна среда и забавна атмосфера, в която децата:

 • да развиват уменията си за общуване;
 • да бъдат основни действащи лица в интересни игри с образователен характер, обхващащи направления математика, литература, български език, английски език, география и творчество;
 • да прилагат знанията, които имат до момента, като ги затвърждават и надграждат;
 • да експериментират;
 • да използват и развиват въображението си;
 • да прекарват между 2 и 4 часа в игри на открито.

Ето и програмата, по която ще се движим през лято 2013:

 • от 08:30 ч. до 09:00 ч.    посрещане на децата
 • от 09:00 ч. до 12:00 ч.    занимания на открито
 • от 12:00 ч. до 13:00 ч.    обяд  
 • от 13:00 ч. до 16:00 ч.    образователни игри на закрито
 • от 16:00 ч. до 17:30 ч.    развлекателни игри на закрито
 • от 17:30 ч. до 18:00 ч.    изпращане на децата

Заниманията на открито включват: групови и индивидуални игри със спортен характер и игри, с които децата да развиват пространствената си ориентация, гъвкавост, бързина и знанията си за светофарите, пресичането и пешеходните зони. Игрите, в които детето ви ще се включи, са: народна топка, зебра, дама, сляпа баба, скачане на въже и ластик, вълшебна гора, скулптури, котка и мишка, гърненце, рисуване с тебешир и други. Те се организират в двора на Испанската гимназия, разположена в непосредствена близост до Trinity Kids.   

Образователните игри на закрито са съобразени с учебния план, по който децата са учили преди лятната ваканция и имат за цел да надградят знанията им, така че през следващата година да им бъде по-лесно. Те включват:                                                                                                                  

 • забавна математика - задачи-игри за събиране и изваждане, за отношения "по-голямо" и "по-малко", за боравене с геометрични фигури.
 • изречения "без край" на български и английски език - игри на думи и на двата езика, в които децата затвърждават знанията си по словоред на простите съобщителни и въпросителни изречения, както на родния си език, така и на английски език;
 • приказен свят - разказване, четене и театрално представяне от децата на приказки, басни и легенди, които влизат като литература в учебната им програма през следващата година;
 • забавна география - игри със столици и държави, както и игри с характерните животни за дадени географски ширини;   
 • научно-популярно знание-занимание - занимания с детски енциклопедии за животните и растенията, за Космоса, за Земята – произход, континенти, океани, древни култури. Освен енциклопедиите, използваме и наличната мултимедия за прожектиране на научно-популярни филми.
 • творчество – този модул включва ателиетата по рисуване и приложни изкуства и ателие „Архитектурна работилница“.

Развлекателните игри на закрито включват: игри с въпроси и отговори за различните професии, занимания по етика и естетика, игри за мускулно освобождаване ("Няма игра"), игри за повишаване на наблюдателността, игри за повишаване на речевото внимание ("Развален телефон"), игри с въображаеми предмети, които развиват уменията за пресъздаване на ситуации и образи без думи, а само с жестове ("Заглавие на приказка", "Команди без думи"), игри на сенки, направени с ръце, игри за действия и противодействия ("Гърненца"), караоке, танци, маскен бал и много други.

И още...
Веднъж в месеца през лятото в Trinity Kids ще организираме среща на децата със стоматолог, който по забавен и интересен начин ще им разказва и показва как правилно да се грижат за доброто здраве на зъбчетата си.

Веднъж в месеца ще организираме срещи на децата с автора на "Хариша" - Биляна Траянова, която има опит в провеждането на интересни занимания по четене, разказване и пресъздаване на всички случки, включени в приключенията на малкия Марко Адамс.

Веднъж в месеца за родители и деца ще организираме общи срещи под надслов „Искам да ти разкажа...“. На тези срещи децата ще могат да представят пред всички знанията си по дадена тема, а след това родителите ще имат възможност в индивидуален разговор с екипа на Trinity Kids да получат детайлна информация за децата си. Всяко дете ще има папка, в която ежедневно екипът ще описва впечатленията си от него.

Не се колебайте да се свържете с нас. Ако до 25 май направите записване за летните ни занимания, ще получите отстпъка -10% от цената на месечните карти.

Други летни лагери в София

 
Приключенски програми от Мотен Спорт

ДАТИ: 30.05.2016, 06.06.2016, 13.06.2016, 20.06.2016, 27.06.2016, 04.07.2016, 11.07.2016, ...още

 
Приключенски арт лагер с Танцувално студио "КА-Денс"

"Играта" е приключенски арт лагер за деца на Танцувално студио "КА-Денс" и ...още

 
Покана за летни ваканции 2017 със Summerly!

През лято 2017  SUMMERLY  представя Nike футболни лагери с английски език в Англия ...още

 
Летен лагер в Пирин с Номадия

Летен лагер в Пирин /хотел Припеците, с. Годлево 31. 07 -05.08.2016г. Какво ще правим? ...още

 
Детски лагер “Звезден отбор” 2017 – Академия Юнити

ДЕТСКИ ЛАГЕР “ЗВЕЗДЕН ОТБОР” 2017 Всяка година Юнити Академия организира ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft