литературно творчество

Литературен клуб "Сладкодумци" - ОДК Шумен

arts_blue_line свързани магазини >
представяне grey_line

Литературен клуб "Сладкодумци"

УЛК "Сладкодумци" е сборна група, включваща ученици от ІІІ до ХІІ клас и е литературна форма с утвърдени традиции в ОДК, и в град Шумен. В нея се работи за доразвиване на поетическите и творчески способности на децата с цел създаване на художествени литературни творби.
УЛК "Сладкодумци" открива, развива и показва таланта на младите шуменски творци, защото талантът е дар, но без неговото откриване, обогатяване и възможност за изява, той може да остане незабелязан. Многобройните награди за "сладкодумците" от национални и регионални конкурси доказват това. Само за изминалата  учебна година те са над 60 – грамоти, дипломи и материални награди.
Учениците от клуба участват със свои творби във всички обявени национални, регионални и общински конкурси.

Детско литературно студио  е форма за работа с деца от начална степен –ІІ и ІІІ клас. Целта на заниманията е формиране и развиване на определен висок естетически вкус чрез ранното и естествено запознаване на децата с литературата и приобщаването им към изкуството.
Литературното студио се води от Павлинка Марева .
Заниманията се водят по предварително утвърдена програма, включваща изучаване на гатанки, пословици, поговорки, приказки, литературни анаграми, скоропоговорки, басни и литературни игри. От литературата като игра се преминава и към самостоятелен творчески процес – поетични описания, съчиняване на кратко стихотворение без заглавие,  на Коледно стихотворение, стихотворение за мама и за Пролетта. Наученото от децата се показва пред родителите по време на Коледното им тържество и в края на учебната година. Най-предпочитани са заниманията с приказката, която е  любимо детско четиво. В края на учебната година се подготвя тържество с родителите, включващо етюди от изучените приказки през годината.

Други школи и клубове в град Шумен

 
Танцова формация Европа

Танцова формация "Европа"е създадена е през 2005г. към НЧ"Напредък-1869"-гр. ...още

 
Салса клуб „Miro’ Dance“

Салса клуб „Miro’ Dance“ предлага: салса уроци стречинг ...още

 
Хор Бодра песен

Детският хор “Бодра песен” при Общински детски комплекс в гр. Шумен, България е ...още

 
Клуб "Дърворезба" - ОДК Шумен

Една от най-атрактивните форми в Общински детски комплекс  – Шумен. Началото е ...още

 
Детски танцов ансамбъл "Веселяче" - ОДК Шумен

Детски танцов ансамбъл "Веселяче" при Общински детски комплекс - Шумен  е ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft