състезателни и латино- американски танци

Клуб по спортни танци "Асеновец"

arts_blue_line свързани магазини >
представяне grey_line

Танци

Спортните танци са изключителен социален феномен – изкуство, култура и спорт. Това са десет танца, разделени в две дисциплини: стандартни и латиноамерикански танци- за двойки и формации.

Стандартните танци са английски валс, танго, виенски валс, бавен фокстрот и куикстеп.

Латиноамериканските танци са самба, ча-ча-ча, румба, пасо добле и джайв.

Спортните танци са танци по двойки, но поради по-голям интерес от страна на дамите се провеждат и състезания в дисциплината “синхронно танцуване”- формации от момичета. В клуб “Асеновец” има две такива формации ”Пъстро настроение”- детска формация и “Латино нюанси”- формация за девойки.

Обучението се осъществява в групи в зависимост от възрастта, възможностите и целите на участниците. Групите са: подготвителна, напреднали и състезатели. В подготвителните групи се създават основните двигателни навици за развитие в танцовия спорт, развиват се характерни двигателни способности, ритмичност и музикалност. В групите за напреднали се подготвят двойки и формации за участие в състезанията “Изгряващи звезди” , които са част от началната спортно-състезателна подготовка. Състезателите участват в групови тренировки по класове. Състезателните класове са: Е, Д, С, В, А и “Международен”. Преминаването от един клас в друг става, след набиране на определен брой точки, от участие в официалните състезания на Българска федерация по спортни танци. За всяка възраст и клас съществуват ограничения на фигурния материал и танцовото облекло.

Освен в група се препоръчва индивидуално обучение за изготвяне на лична хореография и стил, повишаване и усъвършенстване качеството на спортната техника.

Социални танци

Социалното танцуване е привлекатлно за младежи и възрастни.

Програмата включва облекчен фигурен материал по спортни танци.

Застъпено е и обучение по салса, меренге, бачата, диско танци, танци в линия, фолклорни танци.

Полезна част от заниманията е танцовата терапия-танцови движения и пози за релаксация.

Групата за социални танци към Клуб по спортни танци "Асеновец" е създадена през 2000 година. В нея намират място позитивни млади хора, които мислят за пълноценно използване на свободното си време чрез развлечения, пътувания и туризъм, проекти за младежка дейност и неформално образование.

Интересът към музиката и танца е водещ в подбора на дейностите, които те организират. Самоорганизирането и самоподпомагането в тези области се поощрява от клубното ръководство.

Клуб по спортни танци "Асеновец" Ви предлага:

  • Индивидуална подготовка за всяка възраст  по Латиноамерикански танци, Стандартни танци , Салса, Меренге, Бачата
  • Групови занимания  за всяка възраст  по Латиноамерикански танци, Стандартни танци , Салса, Меренге, Бачата
  • Уроци за младоженци и абитуриенти
  • Танцови шоу програми, които да направят вашите събитития незабравими.

Други школи и клубове в град Асеновград

 
Back2DaRouts

Отборът е създаден през 1995 година в град Асеновград. Основателите му са Цецо, Макс, Жоро и ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft