народни танци

Клуб за хорà и народни танци "На Мегдана"

arts_blue_line свързани магазини >
представяне grey_line

Клуб за хорà и народни танци "На Мегдана" е основан през месец Февруари 2010г., като тогава ентусиастите са десетина – хора на различна възраст и с различни професии и интереси, обединяващо ги единствено желанието да се потопят в магията на българския фолклор. Основател на клуба и негов главен художествен ръководител е Даниел Костов, а репетициите се провеждат в спортната зала на хотел "Триада". След по-малко от два месеца от първата репетиция ентусиазираната група вече е участник на първият си фестивал за автентични хора -"Хоро се вие извива 2010" в гр.София . До края на годината групите стават три, а участията на фестивали – из цяла България. Още през първата си година Мегданци получават награди от фестивалите в гр.Приморско в седмицата на хорото през м.Август – за "Най-впечатляваща група", и в гр.Пазарджик на фестивала "Тракийска броеница" – за "Най-емоциаонално изпълнение", измежду над 80 участника!

Групите както и членовете се увеличават, а пътуванията по фестивали, събори и наградите продължават. През м.Юли 2011г. групата осъществява и първото си пътувне зад граница, като взема участие в международния фестивал "Разиграно оро" в град Охрид, Македония.

От м.Септември 2011г. клубът вече има свой нов дом, с повече пространство и нови групи - в "Професионална гимназия по транспорт – Макгахан" в кв.Редута, като репетициите се провеждат на три нива, два пъти седмично.

Други школи по народни танци в София

 
Танцовата фабрика

Залата разполага с всички необходими условия за провеждане на групови и индивидуални уроци по ...още

 
Танцово училище Дъга Тийм

Танцов комплекс „Дъга тийм“ е създаден през месец януари 2015 г. от многократната ...още

 
Fight & Flow

Зала за бойни изкуства и танци в кв. Витоша. Провеждаме тренировки по айкидо, капоейра, самба ...още

 
Детски танцов ансамбъл "Средец"

Детски танцов ансамбъл "Средец" - усмивки, емоция и забавление с чистия извор на ...още

 
Спортен Клуб Нео

Спортен Клуб “Нео” е създаден от професионални спортисти през есента на 2011г. Един от ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft