литературно творчество

Издателство Фют

arts_blue_line свързани изкуства >
представяне grey_line

Издателство „Фют” е сред водещите български издателства. Специализирано е в издаването на книги за деца и работи във всички жанрове и възрастови сегменти на детското книгоиздаване.

Повече от 20 години книгите на издателството са обичани от децата, ценени от родители, педагози и специалисти. Осъзнаваме отговорността, която носим, защото детската книга е фактор в личностното изграждане на бъдещия читател и гражданин.

В нашата работа оставаме верни на няколко основни принципа:

  • При създаването на всяка книга се ръководим от ясна психологическа представа за детето – възрастови особености, възприятия, психологически потребности, и се стремим книгата да е многофункционална и максимално полезна за цялостното развитие на детето.
  • Смятаме, че опитът и познанието могат да вървят ръка за ръка със забавлението и затова нашите книги носят познание чрез забавни и игрови елементи. Така помагаме да се изгради положително отношение у децата към ученето и четенето. 
  • Издаваме книги, които дават на детето не само знания, но и ценности, стимулират самостоятелното мислене, въображение и активност. Така допринасяме за личностното развитие на децата и израстването им като самостоятелни, мислещи, отговорни граждани.
  • Стремим се книгите ни да са написани на ясен и достъпен език, текстовете да са добре преведени и редактирани, илюстрациите и оформлението да отговарят на високи художествени критерии, полиграфическото качество  да е високо.Следим световните тенденции в детското книгоиздаване и правим достъпно за българските деца най-доброто, което се издава по света, както и книги, които не могат да се произвеждат в България.

Много от днешните родители са наши бивши читатели. Немалко са ни споделяли, че пазят поизмачкани книги на „Фют” от своето детство, за да ги препрочитат още много пъти със собствените си деца и да споделят с тях онова топло чувство, което носи любимата детска книжка.

Тези ваши разкази ни вдъхновяват да работим с много отдаденост и любов и да вярваме, че с нашите книги децата наистина израстват!

 

Книжарници "Фют":

  • гр. София, ул."Атанас Узунов" 38
  • гр. София, ул. "Любен Каравелов" 22
  • гр. София, ул. „Коста Лулчев” 10

Други магазини за литературно творчество в София

 
Книжарница Деал

Книжарница Деа л ...още

 
Книжарница Деал

Книжарница Деа л ...още

 
ORANGE CENTER

ORANGE CENTER e първата по рода си верига от магазини, която предлага на едно място книги, ...още

 
ORANGE CENTER

ORANGE CENTER e първата по рода си верига от магазини, която предлага на едно място книги, ...още

 
Издателство "Колибри"

Издателство "Колибри" е създадено през 1990 година – едно от първите частни ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft