литературно творчество

Езикова школа "Алфавит" - ОДК Пловдив

arts_blue_line свързани магазини >
представяне grey_line

Езикова школа "Алфавит" с ръководител Таня Семова Караиванова, продължава добрите традиции на съществуващите преди в ЦРД и ЦУТНТ клуб "Поетикон" и езикова школа "Синтагма".

Школата обхваща деца на възраст от 13 до 18 години. Осъществява дейността си в 2 форми – специализирана помощ по български език и литература за седмокласници; усвояване основите на литературната поетика и подтик към лично творчество. Школата има за цел да развива художествения усет на младите творци в областта на словото. Запознава подрастващите с богатството на езика ни и доразвива тяхната езикова практика – писмена и говорима.

Много от възпитаниците на студиото продължават образованието си в наши и чуждестранни висши учебни заведения. Всеки творчески сезон приключва с издаването на поетични сборници или самостоятелни стихосбирки. През последните няколко години възпитаници на школата са носители на призови места от националните конкурси:

  • "Петя Дубарова";
  • "Моите детски мечти";
  • международен фестивал "Музите";

През 2005 година Поля петкова спечели международен конкурс за есе и с 50 младежи от цял свят участва в международен лагер в Египет на тема "Еволюция на мисълта и действието"

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft