Дневен център "Увереност"

arts_blue_line
изкуства за деца с увреждания  > дневни центрове  > София
представяне grey_line

Програмата на центъра включва разнообразни занимания и дейности , подпомагащи рехабилитацията на млади хора с увреждания или психично заболяване. Програмата също така е насочена към хора , които изпитват неувереност в себе си и имат проблеми в общуването.

Дейностите включени в програмата са съобразени с общото здравословно състояние на човека, обръща се внимание на неговите интереси и влечения. Същевременно включването му в дадени дейности е изцяло съобразено с неговите физически и умствени възможности. Избягва се пренатоварване.

Предимството на програмата е ,че заниманията са групови и тук ще имате възможнсот да срещнете нови приятели, да се запознаете и да разговаряте с хора преживели същите проблеми като Вашите, ще срещнете подкрепа и разбиране.

Средата ,която предоставя центъра е защитена и толерантна. Атмосферата на работа е спокойна. Тук ще срещнете подкрепа и разбиране , както от специалистите , които работят в центъра, така и от другите хора в групата. Това подпомага за преодоляване на изолацията, еднообразното ежедневие, страхът от неприемане и затрудненията в общуването. Стремежът на екипа е да стимулра и насърчава способностите и увереноста на хората от групата и заедно с това връщането им към по – пълноценен Начин на живот. Групите са отворени като се насърчава изграждането на взаимна помощ и доверие.

В програмата също така са включени разходки и екскурзии. Заедно с групата , ще посетите различни музеи и изложби, както и други интересни мероприятия. Разходките включват пикник в планината, посещение в парка или в центъра на града.


Центърът предоставя също консултиране на семействата на хората с психични разтройства и други увруждания и облекчаване на трудностите, които те имат в процеса на обгрижване.

Редовно в центъра се провеждат консултации с близките. Целта на разговорите е да се осъществи пълноценно сътрудничество между семейството и екипа на центъра в процеса на работата и рехабилитацията на болните. Това сътрудничество е много важно за да могат да се постигнат по – добри резултати. Стремежа е да се създаде климат на взаимно доверие и партньорство. Тук се обсъждат основните трудности които пациентът среща, трудностите около обгрижванието, основните потребности и нужди и пътищата за неговата рехабилитация и ресоциализация.

Методите това да се случи са:

  •  артерапия (рисуване, моделиране, изработване на пана, различни предмети от глина и много други интересни занимания),
  • музикотепия, танци, гимнастика
  • градинарство, готварство, компютърни умения, чуждоезиково обучение
  • разходки и екскурзии
  • обучение в социални умения

Лице за контакт

д-р Петя Димитрова

Други дневни центрове в София

 
Работилничка Децата от дъгата

Читалище Джон Атанасов представя на Вашето внимание полудневна детска занималня Работилничка ...още

 
КРДСОП "Едуард Сеген"

Детски център "Кабинет за работа с деца със специални образователни потребности - Едуард Сеген" ...още

 
Джани РоДари

Да създадем среда, в която детето ще се чувства добре, ще получи обич, обучение, съобразено с ...още

 
Дневен център „Тацитус”

Дневен център „Тацитус” за работа с деца с аутизъм и специални образователни ...още

 
Дневен център Благовещение

Център "Благовещение" се утвърди като място, което предлага комплекс от професионални социални ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft