народни танци

Детско-юношески фолклорен ансамбъл "Елица"

arts_blue_line свързани магазини >
представяне grey_line

Ансамбълът е създаден през 1979 год. и включва в състава си народен хор, танцов състав и оркестър от битови инструменти. Възрастовата граница на изпълнителите е от 7 до 18 години и обучава годишно 100 деца от града и региона. С голяма концертна дейност в страната и чужбина и много награди от наши и международни фестивали. Изключително популярен в Пазарджишки регион. В репертоара си включва песни и танци от всички етнографски области на България. Ансамбълът е участвал в международни детски фолклорни фестивали в Германия, Словакия, Франция, Сърбия, Турция, Македония, Украйна, Чехия и други. Носител е на три златни медала от фестивали на художествената самодейност в България. Многократно е заснеман и излъчван по националната телевизия

Първоначално ансамбъла започва работа с 60 деца, които през следващите 2 години се увеличават на 250 деца. Към ансамбъла е създадена школа по народни инструменти.
Всички работещи ръководители в ансамбъла са специалисти в съответната област, което означава, че работата е на професионално ниво и следователно успехите не закъсняват.

Ансамбълът е носител на 3 златни и 2 сребърни медала от национални фестивали на художествената самодейност.

През всичките тези години в ДЮФА "Елица" са работили: Венцислава Еленска - хореограф, Елеонора Донова - хореограф, Веселин и Илия Чалъкови - корепетитори, Снежана Търкаланова и Мариана Папазова - организатор-домакин.

В момента ансамбъла има ученици в средните музикални училища с. Широка лъка и Котел и студенти в Академията за музикално - танцово изкуство гр. Пловдив, Югозападен университет със специалност хореография и педагогика Благоевград и филиал на Варненския свободен университет специалност хореография гр. Смолян.

Ансамбълът винаги е бил и ще бъде школа по Родолюбие, място където си дават среща различни поколения обединени от стремежа си, да запазят българският дух и традиции.

Други школи по народни танци в Пазарджик

 
Ансамбъл "Пазарджик"

НАСЛЕДНИК И ПРОДЪЛЖИТЕЛ НА УНИКАЛНИТЕ ФОЛКЛОРНИ ТРАДИЦИИ АНСАМБЪЛ "ПАЗАРДЖИК" ...още

 
Общински Детски Комплекс – Пазарджик

Модерни Танци През  2007 година бе създадена Школа за модерни танци от Вергиния ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft