театрално изкуство

Детско-юношески театър "БИС" - ОДК Шумен

arts_blue_line свързани магазини >
представяне grey_line

Детско-юношески театър "БИС" се създава през 1990 година на. Първата сценична изява "Джуджето и седемте Снежанки" по Ст. Цанев импулсира и насърчава младите актьори и в по-късните им участия в концерти, конкурси, фестивали. Творческите търсения на художествения ръководител Здравка Стоянова дообогатяват кръгозора на целия колектив и реализацията на потенциала му от 1990 година до днес.
В репертоара на ДЮТ "БИС" се включват творби от български и чужди автори – Шекспир, Андерсен, Р. Бърнс, Лесли Милс, Д. Войников, В. Петров, Елин Пелин, Й. Радичков, Ст. Цанев, Ран Босилек, П. Панчев, Н. Павлов, Станислав Стратиев и др.
С успешното си представяне в Общински и Национални театрални конкурси и фестивали ДЮТ "БИС´ участва активно в културния живот не само на Община Шумен, но и на страната.
В ДЮТ "БИС" се възпитава не само любов към театралното изкуство, но се съхраняват възрожденските ни традиции за бъдещото поколение. Затова съставът е част от организацията на І Национални ученически театрални празници през 1995 г. до днес, превърнали се в притегателен център на театрални състави от България, творци на детското изкуство, "театър от деца и за деца".

Вратите на Детско-юношески театър "БИС" са широко отворени за всички обичащи изкуството театър.

Други школи по театрално изкуство в Шумен

 
МОНТФИЗ

Школи МОНТФИЗ имат деветгодишна история в обучението на деца, младежи и възрастни в областта ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft