изобразително изкуство

Детски център "Алфиета"

arts_blue_line свързани магазини >
представяне grey_line

ПРОГРАМИ

  • Арт занимания

Арт програмата развива творческите способности на децата. Те пресъздават своите чувства и фантазии под различна форма, научават се да изобразяват света около себе си по един необикновен начин. Запознават се с основни техники и похвати в изящните и приложните изкуства – декупаж, макраме, правят забавни оригами, моделират с пластелин или глина, апликират, аранжират живи цветя, и още много креативни техники с необикновени материали, носещи наслада и усмивки. Целта на арт заниманията е да развият точност при движението на ръчичките на децата, координираност, логическо мислене, сръчност и разбира се удовлетвореност от собствената творба.

  • Рисуване

Свободното творчество и себеизразяването е акцентът в нашата програма по рисуване. Децата се запознават с различни техники и изразни средства в живописта, графиката и гравюрата, както и развиват способности за свободното им използване, получават първите си познания по перспектива, добиват усещане за изменението на цветовете и формите в пространството.

  • Танци

Програмата на обучение по танци има за цел развиването на определени двигателни умения и подобряването на музикалната и двигателна култура на децата. Танците провокират артистичните заложби на детската личност, формират чувство за ритъм, те са извор на жизненост и забавление. Главно застъпена в програмата на обучение е българската народна традиция - танци, хора, песни, както и запознаване на децата с характерни народни обичаи. Включени са и основните стъпки от спортните танци и латино танците, което допълнително обогатява познанията на малките участници.

  • Музика

Програмата въвежда децата в чудесата на музиката, дава им начални познания за различните музикални инструменти. Получават своите първи умения в разпознаването на стиловете в музиката. Малчуганите научават разнообразни детски песнички по много атрактивен и интересен за тях начин. Забавляват се и проявяват своята артистичност, както индивидуално, така и в група.

  • Караоке

С голям ентусиазъм и гордост малките сладурковци се изявяват на нашата сцена. С микрофон в ръка и чаровна усмивка те участват в детското караоке. Изпълняват известни български и английски песнички и смело демонстрират сценичните си умения.

  • Приказки

Обучението чрез ролеви игри има голямо значение за образованието и възпитанието на децата. Ние запознаваме децата с приказки от цял свят, след което те се превъплъщават в ролите на героите от избрана приказка, като се стараят да пресъздадат техните звуци, гласове и движения. Децата развиват умения за художествено изразяване, като предават артистично текста на произведението, което претворяват. В процеса на драматизацията те изразяват и своето отношение към героите и техните постъпки. По един забавен и неповторим начин те се превръщат в актьори и показват своя талант на сцената на нашия детски център.

И още:

  • Опознай света
  • Английски език
  • Игри

Целта е само една – усмивките на децата!

Други школи по изобразително изкуство в София

 
Школа по Изобразително изкуство към Детска Академия "Земята и децата"

Курсовете се водят от Светла Христова и включват: Живопис Приложни изкуства Работа с ...още

 
Център за работа с изкуства "НЕО ГЕЯ"

ЦЕНТЪР ЗА РАБОТА С ИЗКУСТВА "НЕО ГЕЯ" предлага: Приложни изкуства ...още

 
УченоТворилница "Мечти на колела"

УЧЕНОТВОРИЛНИЦА „МЕЧТИ НА КОЛЕЛА” - ЗАНИМАЛНЯ С ОБРАЗОВАТЕЛНИ И АРТИСТИЧНИ МОДУЛИ ЗА ...още

 
Арт Лаборатория

Арт лаборатория е информативно-обучителен център за изкуство. Нашата мисия е да провокираме ...още

 
Fusion Academy

Иновативно преподаване и креативно учене Fusion Academy е частна академия, предлагаща ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft