вокално изкуство

Детска вокална група "Бамбини" - ОДК Пловдив

arts_blue_line свързани магазини >
представяне grey_line

Детска вокална група "БАМБИНИ" към Общински детски комплекс - гр. Пловдив е създадена през 2008г. Вокален педагог, ръководител и основател на групата е Снежана Донева. Целта при създаване на групата е откриване на талантливи деца в областа на музикалното творчество и съдействие за развитието на техните способности,  възпитание на интерес , любов и уважение към музиката. 

В състава се включват деца от 5 годишна възраст, след предварително прослушване. Репетициите са два пъти седмично в график съобразен със свободното време и заетоста на децата. Работата в часовете е колективна, а за децата с изявени музикални качества се предвиждат индивидуални часове.

В хода на творческия процес се работи за общото развитие на всички деца, дори и да има такива с не толкова изявени музикални способности. Често тези деца, водени от желанието да пеят, постигат във времето положителни резултати, изявяват се на сцената, участват в концерти и преодоляват сценичното напрежение и треска. Чрез творческия процес у децата се формират навици за правилна певческа стойка, умения за слушане на музика, подобрява се качеството на гласа, постига се култура на сценично поведение. Репертоара на ДВГ "БАМБИНИ" включва най – вече песни с детска тематика, но не липсват и такива от БГ естрадата, както и такива от българския фолклор. Последните се пеят с голямо удоволствие от децата. Аранжиментите създадени за групата са с ново и съвременно звучене. Всяка година децата от ДВГ "БАМБИНИ" осъществяват студийни записи на част от песните включени в репертоара им. Всяка година ДВГ "БАМБИНИ" празнува своя рожден ден на пищно детско парти, където децата освен, че представят новите научени песни, се отдават и на много игри и танци.

Повече информация за ВГ "Бамбини" на:

http://bambiniplovdiv.blogspot.com/

https://www.facebook.com/pages/%D0%92%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D0%B3%D1%80%D1%83%D0%BF%D0%B0-%D0%91%D0%B0%D0%BC%D0%B1%D0%B8%D0%BD%D0%B8/375584182456430

 

Други школи по вокално изкуство в Пловдив

 
Академията за таланти

Академията за таланти е създадена за деца с афинитет към изкуствата и с талант, който искат да ...още

 
Музикална школа „Амадеус”

В Музикална школа „Амадеус” се предлага, както професионално, така и любителско ...още

 
Формацията за автентичен фолклор "Куклици" - ОДК Пловдив

Формацията за автентичен фолклор "Куклици" e форма за обучение на деца с изявен ...още

 
Естрадно студио "Прима" - ОДК Пловдив

Естрадно студио "Прима" е приемник на вокална група "Прима" създадена ...още

 
Хор "Стефка Благоева" - ОДК Пловдив

Хорът на пловдивските момчета е създаден през м. ноември 1975 г. от известната хорова ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft