вокално изкуство

Детската къща

arts_blue_line свързани магазини >
представяне grey_line

Разположена на тиха улица в центъра на Варна, Детската къща е място за развитие, творчество и учене чрез преживяване и игра на деца от 2 до 5 години.

Детската къща е самостоятелна едноетажна сграда с двор за игри и градини, които децата сами създават и поддържат. Вярваме, че любопитството и промяната са основни стимули за развитието и прилагаме този принцип както в действията си, така и в средата, която създаваме. Ето защо Къщата е различна от всеки детски център или градина, които си виждал.

Тук пространството оживява и приканва децата в един свят на причудливи същества. С нестандартната си форма и необичайна функционалност, мебелите в учебната стая лесно се превръщат в модули за игра след занятията. Героите, надничащи от ъглите, провокират (не само) детската фантазия и съвсем буквално подтикват към творчество… Въобще, при нас формите и пространството не са това, с което си свикнал, a нашата Къща се шегува с обичайните правила и забрани. Най-обичаме да преобръщаме класически фрази наопаки и за това при нас е много вероятно да чуеш нещa от рода на «Хайде да рисуваме по стените» или «да си поиграем с храната»… Но няма да издаваме всичко – сега разгледай снимките , а след това ела и се увери сам!

Народни танци за деца от 3 до 7-годишна възраст
Народните танци определено са сред най-любимите ни занимания с децата. Започнахме с два пъти седмично, но много скоро установихме, че децата толкова харесват фолклорната музика и танците, че е добре да танцуваме много по-често с тях… За това, междувременно в сутрешния блок играем народни танци всеки ден с изключение на срядата, която е ден за пиано и музика. Невероятно е как и най-малките деца се заслушват в народните ритми, започват инстинктивно да тактуват и искрено се забавляват в груповия танц!

Само сутрин вече не ни е достатъчно. Искаме да танцуваме и следобед – с малки и не съвсем малки деца… Набираме група по народни танци за 3 до 7-годишни малчугани. Занятията ще се състоят в сряда от 17:00ч. Местата са ограничени на 6-8 деца.

РИСУВАТЕЛНО АТЕЛИЕ ЗА НАЙ-МАЛКИТЕ
Понеже много обичаме да рисуваме и много много обичаме най-малките си гости, този път решихме да подготвим нещо специално за тях…

В ателието по свободно рисуване могат да се включат деца от 1,5- до 3,5-годишна възраст и техните майки или татковци. Ще рисуваме с безвредни и домашно приготвени бои, ще използваме четки, валяци, ръчички и крачета… С две думи – ще се цапаме доволно, така че облечете подходящи дрехи, а ако имате – носете и престилки за децата.

Други школи по вокално изкуство в Варна

 
Народно Читалище "Просвета 1927"

Народно читалище “Просвета” осъществява традиционна културно-просветна дейност от ...още

 
Артцентър ”Арлекин”

Арт клуб “Арлекин” е открит на 18 февруари 2006г. Замислен като сцена на арт ...още

 
Православен храм "Свети Атанасий"

Школа по изобразително изкуство и актьорско майсторство Започна новата учебна година в ...още

 
Вокален ансамбъл "ЗВЕЗДНИ СТРУНИ" - ОДК Варна

Вокален ансамбъл „Звездни струни” при ОДК – Варна е създаден на 01.10.2006 ...още

 
Варненска детско-юношеска опера - ОДК Варна

ВАРНЕНСКА ДЕТСКО-ЮНОШЕСКА ОПЕРА е създадена през 1993 год. и е единствен по рода си състав в ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft