вокално изкуство

Детската вокално-театрална формация “Таласъмче”

arts_blue_line свързани магазини >
представяне grey_line

Детска вокално-театрална формация “Таласъмче” е съзадена през 1992 година от композитора и диригента Димитър Костанцалиев, който е и неин художествен  ръководител. В тази забележителна група,  участват деца на възраст между 4 и 14 години. Освен с пеене и вокална постановка, децата учат солфеж, актьорско майсторство и модерен балет при квалифицирани преподаватели.

Репертоарът на групата е изключително разнообразен. Тя изпълнява детска забавна музика,църковно-славянски песнопения, класически и народни песни, както и съвременна попмузика.

Голяма част от репертоара  се състои от песни, чийто текст и мелодия са инспирирани или създадени отдеца,членове на групата. До този момент формацията има издадени пет албума: “Веско-Барбалеско”, “Морски сънища”, “Таласъми без налъми”, “Тиха нош, свята нощ”, “Най-доброто от Таласъмче” и два CDалбума със заглавие “28 любими песнички за деца от “Таласъмче”, „27 любими песнички от Димитър Костанцалиев” и „Аз пея с нотите”. Много от песните на групата са включени в сборни аудио касети на издателства “Театър Пан”и “Бойко Кънев”, както и песни специално създадени и изпяти за тях..

ДВТФ “Таласъмче”е участвала в проекти включени системата за изучаване на английски език- “Домино”-1и 3,  на издателство Летера.

Формацията  обогатява традиционната представа за хорово пеене с театрални и хореографски постановки. Песен, танц и театър са чудесно съчетани вдесетте поставени до сегамюзикълии музикални спектакли:“Вълшебната песен”,”Морски сънища”, “Таласъми без налъми”, “Здравей ваканция”, “Кой вярва в Дядо Коледа”,  “Салът”, “Звездите на Венеция” , “В царството на буквите”, „Трите феи и спящата красавица, ”Най – хубавият ден”,”Денят на прошката”  които са играни многократно в София и страната. Техни видеозаписи са излъчвани по националната телевизия и частните телевизионни канали.Някои от песните в тях, спечелиха първи награди за композиция на международни фестивали в Италия, Дания и България.

ДВТФ „Таласъмче“  има многократни участия в зала „България“, включително в операта на В.А.Моцарт „Аполон и Хиацинт“ през декември 2011ч.

Участва в афиша на Музикален театър “Ст. Македонски“ в култовите постановки на мюзикълите „Йосиф и неговата пъстра дреха“ и „Исус Христос супер стар“ от Е.Л Уебърн, няколко сезона.

Участва редовно в коледни и други празнични програми организирани от Българско Национално Радио и други медии. 

Други школи по вокално изкуство в София

 
Музикална школа към Детска Академия "Земята и децата"

Разклонение на музикалния лейбъл "Point of View - Studio", който е с насоченост основно ...още

 
Уроци по Поп - Джаз пеене към ЦМИ

“Център за музикални изкуства” е първата частна музикална школа от НОВ ТИП в България ...още

 
Rock School

RockSchool е музикална школа за уроци по китара, бас китара, барабани, пиано, пеене и солфеж. ...още

 
Център за работа с изкуства "НЕО ГЕЯ"

ЦЕНТЪР ЗА РАБОТА С ИЗКУСТВА "НЕО ГЕЯ" предлага: Приложни изкуства ...още

 
Музикална и театрална къща Art kids

Ние сме компания занимаваща се основно с творческото израстване на децата още от най-ранна детска ...още

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft