вокално изкуство

ДВГ "Щастливци"

arts_blue_line свързани магазини >
представяне grey_line

Първият музикален продукт – аудио касета с авторски песни за деца, се издава през 1996 година по Коледа. С него се ражда и ДВГ „ Щастливци”.

От даровитите музикални ученици се създава певческа група. В процеса на обучението по музика, се проследяват интересите на учениците, които са свързани с новото време на промени, носещи отпечатъка на бурните политически и икономически трусове.

Това е времето, в което културата е притисната до стената, културните ценности са изместени в живота на българите, който е ежеминутна борба за оцеляване. Вълненията на хората са на база повишаващата се цена на хляба и хранителните продукти, безработицата, хипер инфлацията…

Националните телевизии се надпреварват в излъчване на чужди сериали, чийто наивитет и лекота на сюжета приковава интереса на малки и големи. Най - гледаният сериал тогава е „Андреа Селесте” и децата искат разрешение да отсъстват от часовете за поредната серия. Това поражда мисълта, че децата имат нужда от своята песен, съобразена с конкретните им интереси и новото време. Извиквайки в текстуалното съдържание на песен възпитателния момент в този филм и психологическото въздействие на обаятелния образ на детето - героиня, се създава първата песен за деца.

Децата приемат песента ентусиазирано, запяват я и я разпространяват по своите приятели от други училища, из квартала, в детските игри. Това поражда идеята да се създават и издават звуконосители с нови детски песни, за да достигнат до повече деца с възпитателна цел.

Така се ражда и аудио албума: „Андреа Селесте” / 1996 г./ , създаден от ентусиасти, които без заплащане правят аранжименти, записи в студио и изготвяне на касетата в името на децата.

През 2000 година се създава арт организация СНЦ „Щастливци” , в която се обединяват професионалисти. Те работят по различните звена на веригата създаване – издаване на нови детски песни – хореограф – Виолета Христозова; композиторите – Митко Митков, Ангел Жеков, Ангел Димитров, а сега вече и Борислав Згуровски; тонрежисьор – Христо Христов / студио „Спектър/ , художник, компютърен специалист – Иван Узунов. Неоценима професионална подкрепа ни оказват фотографа Величка Райдовска и "Фуджи фото".

Този екип се обединява и създава в рамките на арт организацията школа по изкуствата „Щастливци”, която включва вокална група, модерни и народни танци, изобразителни дейности. Най – добрите постижения на децата, които са обект на обучение на арт екипа, се включват като музикален и танцувален фон на новите песни за деца.

„Щастливците” вече могат да си позволят самостоятелни концерти, които включват разнообразни музикални дейности – песни и танци, и съчетават с изявите си изобразителното изкуство като творческите виждания на даден детски момент в картини, рисувани от тях.

Най – добрите детски песни, които впечатляват и грабват от раз децата, влизат в музикалните албуми на ДВГ „Щастливци”. По този начин коректив на песента, създавана за децата, са самите деца в своята естествена, импулсивна, непринудена и безкомпромисна оценка.

Наградите на детския състав от малки певци са многобройни , като сред тях се отличават наградата за нова музика на националния фестивал за детска песен на фолклорна основа „Златен извор” - 1999 г. в Димитровград, присъдена от жури с председател Тончо Русев; награда за авторска песен на фестивала „Под липите златен прах се рони” - 2002 г. в гр. Стара Загора от жури с председател проф. Н. Кауфман. На фестивала „Златен петел” – 2002 г. в гр. Габрово, жури с председател Борис Карадимчев номинира ДВГ „ Щастливци” с песента „Бърборана” в десятката на най - добрите детски вокални групи в БГ. Печелим наградата на фондация “Бъдеще на България”. Специалната награда на фестивала „Златен извор” - 2005г. от жури с председател Х. Агасян

Други школи по вокално изкуство в София

 
Музикална школа към Детска Академия "Земята и децата"

Разклонение на музикалния лейбъл "Point of View - Studio", който е с насоченост основно ...още

 
Уроци по Поп - Джаз пеене към ЦМИ

“Център за музикални изкуства” е първата частна музикална школа от НОВ ТИП в България ...още

 
Rock School

RockSchool е музикална школа за уроци по китара, бас китара, барабани, пиано, пеене и солфеж. ...още

 
Център за работа с изкуства "НЕО ГЕЯ"

ЦЕНТЪР ЗА РАБОТА С ИЗКУСТВА "НЕО ГЕЯ" предлага: Приложни изкуства ...още

 
Музикална и театрална къща Art kids

Ние сме компания занимаваща се основно с творческото израстване на децата още от най-ранна детска ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft