сръчковци

 > Ваза с папие маше за цветята на мама

Ваза с папие маше за цветята на мама

За 8-ми март мама ще получи много цветя. Но най-специалното цвете трябва да си има и специално място. Материалите за него се крият във всеки дом и са нужни само две детски ръце, за да се превърнат от амбалаж в красива ваза.За нея са нужни: две стъклени шишета от детско сокче, най-добре е да са с различна височина, изрезки от рекламни брошури, хартиено тиксо, канап, лепило С200, бои – темперни или акрилни и, разбира се, цветето за мама.

Поставяме двете шишета едно до друго и започваме да омотаваме с тиксото, докато станат една форма. Оставяме само отворите.

Омотаването е лесно, но следим да не се разместят шишетата и да не стъпват добре после. Притискаме тиксото към тях, за да сведем неравностите до минимум, но и с тях може.

След като привършим с тиксото, започваме да залепяме равномерно от всички страни намазаните с лепило изрезки от вестника. Тябва да се застъпват една-друга.

Вече облепената форма овалваме с ръце, за да изгладим ръбове и други нежелани неравности. Това е доста приятно занимание, защото хубаво се омазваме с лепилото. Докато то още не е изсъхнало, започваме да овързваме с канап по какъвто начин ни хрумне.  В случая чрез канапа оформяме сектори, които ще оцветим в различен цвят.

В случая чрез канапа оформяме сектори, които ще оцветим в различен цвят.

Започваме да оцветяваме с боите в каквато гама пожелаем.

По желание можем да продължим с декорацията като залепим семена, плат и какво ли още не, но най-важното е да поставим цветето в специалната ваза.

Всичко е готово, чакаме мама да се прибере.

Източник: Детски арт център „Приказка”

© 2022 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft