народни танци

Ансамбъл "Пазарджик"

arts_blue_line свързани магазини >
представяне grey_line

НАСЛЕДНИК И ПРОДЪЛЖИТЕЛ НА УНИКАЛНИТЕ ФОЛКЛОРНИ ТРАДИЦИИ

АНСАМБЪЛ "ПАЗАРДЖИК" Е СРEДИЩЕ ЗА СЪХРАНЯВАНЕ И ПОПУЛЯРИЗИРАНЕ НА ОГРОМНОТO ПЕСЕННО И ТАНЦОВО СЪКРОВИЩЕ В ПАЗАРДЖИШКИЯ КРАЙ.

НЕМУ СЕ ПАДНА ЧЕСТТА ДОСТОЙНО ДА РАЗВИЕ И ОБОГАТИ

ОРГАНИЗИРАНИТЕ ПРОЯВИ В РЕГИОНА, С КОИТО РАДЕТЕЛИТЕ НА БЪЛГАРСКИЯ ФОЛКЛОР ПОЛОЖИХА НАЧАЛОТО. НАЧАЛО БЛАГОРОДНО И ЗАДЪЛЖАВАЩО, ПОСТАВИЛО ВИСОКАТА ЦЕЛ ДА СЕ ПОКАЖЕ СИНТЕЗИРАНАТА В СЛОВО И РЪТЪМ ДУХОВНА СЪЩНОСТ НА НАШИЯ НАРОД.

ОТ ДРУГА СТРАНА ОЩЕ С ПЪРВИТЕ КОНЦЕРТНИ ПРОЯВИ ПРОЛИЧАВА ГОРЕЩОТО ЖЕЛАНИЕ ЦЯЛОСТНАТА ДЕЙНОСТ ДА БЪДЕ ПОДЧИНЕНА НА ПРОФЕСИОНАЛИЗМА И НАУЧНИЯ ПОДХОД, ДА СЕ ОПАЗИ БЪЛГАРСКИЯ ФОЛКЛОР КАТО НЕИЗЧЕРПАЕМ ИЗВОР НА ВДЪХНОВЕНИЕ И КРАСОТА, ДА СЕ ДОКАЖЕ АБСОЛЮТНАТА МУ СЪИЗМЕРИМОСТ И НЕПОВТОРИМОСТТА МУ СПРЯМО ФОЛКЛОРНОТО ТВОРЧЕСТВО НА ДРУГИТЕ НАРОДИ. ТАЗИ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ТРУДНА ЗАДАЧА ВЕЧЕ Е ПОСТИГНАТА.ОТДАВАНА НЕ СЪЩЕСТВУВА ВЪПРОСЪТ: НУЖЕН ЛИ Е НАИСТИНА АНСАМБЪЛ ЗА НАРОДНИ ПЕСНИ И ТАНЦИ! ОТГОВОРЪТ Е ДАДЕН С ХИЛЯДИТЕ КОНЦЕРТИ, ГОСТУВАНИЯ, ЛЕКТОРИИ, ИЗЯВИ У НАС И В ЧУЖБИНА.

АНСАМБЪЛ "ПАЗАРДЖИК" ИЗНАСЯ ВСЯКА ГОДИНА СРЕДНО 80 КОНЦЕРТА ПРЕД СВОЯТА ПУБЛИКА.РЪКОВОДСТВОТО ОТДЕЛЯ СПЕЦИАЛНО ВНИМАНИЕ НА ОБРАЗОВАТЕЛНИТЕ КОНЦЕРТИ ПРЕД УЧЕНИЦИТЕ В ГРАДА И ОБЩИНАТА.

Други школи по народни танци в Пазарджик

 
Детско-юношески фолклорен ансамбъл "Елица"

Ансамбълът е създаден през 1979 год. и включва в състава си народен хор, танцов състав и ...още

 
Общински Детски Комплекс – Пазарджик

Модерни Танци През  2007 година бе създадена Школа за модерни танци от Вергиния ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft