изобразително изкуство

Академия Юнити

arts_blue_line свързани магазини >
представяне grey_line

Академия Юнити е организация в сферата на неформалното образование по английски език, изобразително и театрално изкуство за деца. Разработва и корпоративни програми за повишаване качеството на живот в работната среда. Академията е изградила хармонично пространство и условия за всестранно усъвършенстване, чрез обединяване в общ творчески процес. Нашето мото е: „Оправдаваме доверие! Сбъдваме надежди! Реализираме избори!“

Започна записването за новата учебна година 2015/2016!

Обучението в Академия Юнити се базира на метода „Юнити“ и на най-новите подходи в преподаването на деца, като предоставя среда, която насърчава игровите модели, отворената комуникация, възможностите за преживяване, експериментиране, взаимообучение, взаимопомощ, групово творчество и креативност. Учебната програма се базира върху реализирането на общ проект „Комуникация, креативно и иновативно мислене“, който е разработен с активното участие на децата от всички курсове на обучение. Темата на проекта е глобална и засяга различни аспекти от живота, което ще даде възможност на децата да използват и прилагат информацията в процеса на обучение.  Целта, която се стремим да постигнем, е учене чрез преживяване и интегриране на качества като: воля за добро, мотивация, отдаденост, смелост, целеустременост, активност, уважение, адаптивност, сътрудничество, креативност, любопитство, увереност, отговорност.

Как работата по общ проект допринася за цялостното развитие на децата?

Чрез работата по общ проект, децата взимат с интерес участие в учебния процес. Това допринася за:

  • опознаване и изразяване на техния вътрешен свят;
  • провокиране на интелектуалната им активност;
  • формиране на различаващи способности;
  • формиране на способности за взимане на решение;
  • предоставяне на възможност за свободен експеримент, в рамките на творческия процес, без да се следват наложени модели;
  • развитие на сензитивността, способностите за интерпретиране и разбиране на информацията;
  • навлизане в изкуството на визуализацията, в света на въображението и фантазията, и изразяването им по различни начини – това провокира децата да мислят пространствено и извън очертаните граници;
  • работа в група - източникът на действие и откриване идва към децата от групата техни връстници, с които работят и от света, който ги заобикаля;
  • радост, хумор и вдъхновение.

Методи на обучение

Методът „Деца обучават деца"

Методът „Пространство за решения".

В програмата на всички курсове са включени следните модули:

Курсове на обучение

Академия  Юнити е сертифицирана за провеждане на международно признатите тестове за креативност и въображение Torrance Test of Creative Thinking. Тестовете се  полагат от учащите в Академията деца в началото и в края на учебната година.

Английски език

Създаваме обединяващо пространство, в което детето да развива езиковите си компетенции и способностите си за комуникация, да открива и изразява свободно творческите си потенциали, в единство, хармония и групово взаимодействие. В обучението са застъпени и интердисциплинарни модели на преподаване от театралното и изобразителното изкуство. Важно е всяко дете да изпита удовлетворение от постигнатото, тъй като успехът е най-силният мотиватор.

Работим с нова, осъвременена система на Pearson Longman. В края на учебната година, всички деца ще могат да се явят за получаване на международен сертификат за определяне на ниво на владеене по английски език. Курсовете са предназначени за деца от 1-12 клас.

Програма езиково обучение

Театрална школа

Театърът е изкуство, което не само синтезира в себе си способността да наблюдаваш, да отразяваш и да интерпретираш, но чрез играта, чрез физическото действие, театърът създава възможността за учене чрез преживяване – тук и сега, във всеки един момент от случващото се. Методът Юнити в Театъра обединява в себе си физическото, емоционалното, интелектуалното и духовното преживяване, чрез разширяване и отключване на пълната сетивност на тялото, към заобикалящия ни свят и взаимоотношенията ни с него. Създава се реален креативен поток, в който идеите се раждат от общата работа на групата, а не от отделни нейни членове. Единствените ограничения са тези, които човек поставя сам пред себе си. Чрез Методът Юнити в Театъра, детето се превръща в съзнателен творец на цялостното пространство за игра. За него то е, както платформа за израз на свободния експеримент, така и форма, към която всеки от групата носи отговорност в името на обща поставена цел.

Програмата на Детската театрална школа на Академия Юнити е предназначена за деца от 7-14 години и се базира на три основни модула:

Модул 1: Основни понятия на театъра и движението. Създаване на групова динамика.

Модул 2: Обединяване на придобитите способности в общи игрови модели и представяне на основните понятия, свързани с вокалните техники.

Модул 3: Техники за изграждане на композиция.

Програма на театралната школа

Изобразително изкуство

Изобразителното изкуство развива в децата способности за визуализация и пространствено мислене, за откриване на взаимовръзките между цветовете и качествата, на които те са носители. Изгражда чувство за композиция и организацията й в пространството. Възприето е, че художникът е интроверт, който изразява себе си предимно чрез творбите си. Заедно с придобиването на нужните знания и техники за рисуване, Метода Юнити насърчава децата свободно да изразят своето разбиране върху поставената тема, заедно да обсъждат и да намират варианти за реализацията й. Комуникацията и обсъждането на всяка тема и картина в началото и в края на урока спомага за изграждането на екипност и общо креативно пространство.

За изграждането на общия проект, децата имат възможност да преминат през изразните средства на живописта, графиката, рисуване върху коприна, стъклопис. Основните материали, които използваме са: молив, въглен, туш, темперни бои, акрилни бои, акварелни бои, сух пастел, бои за работа върху коприна и текстил, бои за работа върху стъкло, смесени техники.

Програмата по изобразително изкуство на Академия Юнити е предназначена за деца от 7-14години.

Програма по изобразително изкуство

Обучителен център

Академия Юнити разполага с модерна база, съобразена с най-високите стандарти в обучението. Всеки факултет – Чуждоезиково обучение, Изобразителни и сценични изкуства и Холистична грижа за здравето е на самостоятелен етаж.

Учебните зали са просторни, светли и с добра вентилация. Академия Юнити е вдъхновяващо пространство за всеки, който се обучава при нас. Учебната среда е изградена по естетичен и функционален начин, като предразполага към творчество и позволява пълноценно преживяване на учебния процес. Чрез цвят, материали, използваните в обзавеждането мебели и осветлението създаваме хармонична среда, която да подпомогне цялостното развитие на обучаващите се.

Програмата на Академия Юнити за учебната 2015/2016 година е официално публикувана на нашия сайт:
http://unity.bg/language-art

Други школи по изобразително изкуство в София

 
Школа по Изобразително изкуство към Детска Академия "Земята и децата"

Курсовете се водят от Светла Христова и включват: Живопис Приложни изкуства Работа с ...още

 
Център за работа с изкуства "НЕО ГЕЯ"

ЦЕНТЪР ЗА РАБОТА С ИЗКУСТВА "НЕО ГЕЯ" предлага: Приложни изкуства ...още

 
УченоТворилница "Мечти на колела"

УЧЕНОТВОРИЛНИЦА „МЕЧТИ НА КОЛЕЛА” - ЗАНИМАЛНЯ С ОБРАЗОВАТЕЛНИ И АРТИСТИЧНИ МОДУЛИ ЗА ...още

 
Арт Лаборатория

Арт лаборатория е информативно-обучителен център за изкуство. Нашата мисия е да провокираме ...още

 
Fusion Academy

Иновативно преподаване и креативно учене Fusion Academy е частна академия, предлагаща ...още

© 2023 Kids Dreams Ltd. Всички права запазени.

design DO      development TaraSoft